Friluftsliv

Mulighetene for friluftsliv er mange i Furnes Almenning.

Vollkoia er et unikt og by-nær friluftsområde både sommer som vinter. Volltjernet ligger idyllisk til for den som vil fiske eller ta seg et bad. Grilling er det også mulighet for. Et yndet turmål fra Vollkoia er Blåmyrkoia med den nye koia (Leif og Oles stue) like ved. På lettgåtte stier oppdages også mange fine områder for å plukke bær, om du ønsker multer, blåbær eller tyttebær. Vollmarka er et snilt naturområde med utstrakt løypenettverk som Vollkoia turløyper kjører opp og holder ved like.

Bjønnåsen er et annet fantastisk friluftsområde. Som nevnt under Hytter, er det store områder både med og uten stier for turer både til fots, på ski og på sykkel. Du kan gå helt i det fri eller følge løypenettet som Åstdalen Turløyper kjører opp og vedlikeholder, eller delta på en eller flere av de mange aktiviteter (frister det med å prøve frisbee-golf) eller arrangementer Bjønnåsen Vel ordner (pultost-martnan er viden kjent).

Trenger du tips til turer, anbefales en titt på HHT sine hjemmesider.
Gjennom Ringsaker Jakt- og Fiskeområde kan Furnes Almenningen friste med unike jakt- og fiskeressurser. Med et småviltkort kan man jakte på 600.000 daa og fiske ørret i utallige vatn.

For å komme fram til områdene som oppgis her, må det løses bompenge-billett. Se «Veger» for priser og betalingsmuligheter.